Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kozią brodą

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 400 g (kozia broda)
masło klarowane 1 łyżeczka
jajko 4 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz

Porada

Smakoszy szlachetnych grzybów przekonywać nie będziemy, a ciekawych zachęcamy.W Polsce pod ochroną, ale że blisko granicy mieszkamy...Będąc u naszych sąsiadów (Czechy, Niemcy) zachęcamy do spróbowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kozią brodą

Grzyby dokładnie umyłem, podzieliłem na mniejsze kawałki, w durszlaku osączyłem (im mniej wody tym krótszy czas smażenia). Na patelni rozgrzałem klarowane masło, zeszkliłem cebulę, wrzuciłem grzyby. Dusiłem, aż woda zawarta jeszcze w grzybach odparowała. Wbiłem jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 02.11.2015 15:11
Ta kozia broda mnie zaciekawiła :) Nie jadłam takiego grzyba i chyba czas nadrobić zaległości
Wafelek2601 02.11.2015 09:05
Bardzo dobra
Ewa Wojtaszko 02.11.2015 08:40
a ja się zastanawiałam,co to ta kozia broda..hhe :) smaczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak