Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w stylu hiszpańskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chorizo 6 plasterków
pomidor 1 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
jajko 5 szt
oliwa 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w stylu hiszpańskim

Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy je, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojone w kostkę chorizo.

Kiedy chorizo się delikatnie wytopi i się zarumieni dodajemy na patelnie obranego ze skórki, pozbawionego gniazd nasiennych i pokrojonego w kostkę pomidora i smażymy 2 minuty.

Dodajemy posiekany szczypiorek, wlewamy jajka i posypujemy je serem. Smażmy przez 1 minutę potem za pomocą drewnianej łyżki jajecznicę „zdrapujemy" z patelni i mieszamy.

Czynność powtarzamy aż do uzyskania przez nas pożądanej konsystencji jajecznicy. Jajecznicę serwujemy od razu, smacznego ; )

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak