Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 5 szt
śliwki węgierki 30 dag
majeranek do smaku
mięta liście kilka
curry do smaku
sól do smaku
jagnięcina 1,2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina w ziołach

Mieso nacieramy sola, pieprzem, curry i majerankiem. Wkladamy na kilka godzin do lodowki. Gruszki myjemy i kroimy na polowy, wydrazamy gniazda nasienne i posypujemy curry. Mieso ukladamy w brytfannie, pieczemy ok. 15 min. w temp. 240 stopni. Po uplywie 15 min., zmieniamy temp na 210 stopni i pieczemy jeszcze 30 min. Kwadrans przed koncem pieczenia posypujemy pieczen listkami miety i obkladamy gruszkami i sliwkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.11.2012 09:59
świetny przepis,smaczne danie
ALAGOR 26.10.2012 16:38
warto - polecam ;)
Emiliozo 29.09.2012 23:34
jeszcze nie jadłam jagnięciny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak