Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszkowy mus do szarlotki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 35 dag
żelfiks 1 sztuka
skórka pomarańczowa pokrojona 2 łyżeczki
jabłko winne 2,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszkowy mus do szarlotki

Jabłka umyć oskrobać ,usunąć gniazda nasienne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych okach lub w maszynce do mięs z nasadką do jarzyn wtedy będzie szybciej,wymieszać z żelfiksem i pokrojoną skórką pomarańczową ,włożyć wszystko do garnka z grubym dnem i cały czas mieszając zagotować .Gdy jabłka osiagną stan wrzenia dosypać cukier mieszając gotować jeszcze około 7-8 minut .Po czym wkładać do czystych wyparzonych słoików, zakrecać szczelnie i okrącić w gruby koc lub najlepiej zapasteryzować około 3 minuty w gotującej wodzie .Wtedy mamy całkowitą pewność że się nam nie zepsują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 18.07.2013 20:39
przyda się na szarlotke
wiola333 18.07.2013 20:33
bardzo pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak