Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko pieczone na budyniowej chmurce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
budyń waniliowy
rodzynki
cynamon Prymat
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko pieczone na budyniowej chmurce

Jabłko umyć, osuszyć, Odciąć górę, wydrążyć gniazdo nasienne. Rodzynki namoczyc w ciepłej wodzie przez ok 10 minut. Do środka jabłka przełożyć rodzynki i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika i piec w 200*C piec ok 30 min. W międzyczasie ugotować budyń. Podawać jabłko ułożone na budyniu i posypane cynamonem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.10.2016 13:04
Pyszny deser
Mniam 19.10.2016 10:59
Moje dzieci bardzo lubią pieczone jabłka :)
RenataZ-et 19.10.2016 09:08
pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak