Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA DO CIASTA 4 SŁOIKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4-5 kg
cukier 2 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA DO CIASTA 4 SŁOIKI

Jabłka obrać i oczyścić z gniazd nasiennymch. Pokroić w kostkę 2 cm. Rozgotowac, przełożyć do słoików. Na dnie garnka włożyć bawełnianą ściereczke. Ustawić słoiki zalać wodą do wysokości 3/4 słoika, gotować ok 30 minut, gdy znacznie się gotować zmniejszyć gaz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.08.2016 14:14
zimą jak znalazł
Franciszek 15.08.2016 12:45
dobre do ciasta i naleśników
Marta1986 15.08.2016 12:44
takie jabłka są najlepsze do ciast :-)
Wafelek2601 15.08.2016 12:19
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak