Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 300 g
pomidor 1 szt
pomidory suszone Smak 2 połówki
papryczka chili 1 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
olej z suszonych pomidorów 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
sos paprykowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie pomidorowo-paprykowym

Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Pomidora oblewamy wrzątkiem, ściągamy skórkę i kroimy go w kostkę. Papryczkę chilli, czosnek i cebulę siekamy. Fileta smażymy na oleju. Dodajemy chilli, czosnek ,cebulę, pomidory i doprawiamy solą i pieprzem. Sos paprykowy z torebki rozpuszczamy w 1,5 szklanki zimnej wody i dolewamy do mięsa. Dusimy jeszcze ok. 10 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 25.10.2016 14:11
bardzo smaczny, pożywny obiad
molanka 25.10.2016 11:47
pyszny obiad
mirosława4 25.10.2016 11:44
smaczne i zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak