Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatnikowy lion

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

herbatniki 2 duze opakowania

masa krówkowa

cukierki krówki 40 dag
mleko 2% 4-5 łyzek
masło 2 łyzki

krem budyniowy

mleko 2 szklanki
margaryna 200 g
mąka ziemniaczana 2 łyzki
mąka pszenna 2 łyzki
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 2 łyzki
krem czekoladowy 1 łyzeczka

dodatkowo

płatki śniadaniowe 2 garscie , karmelowo-czekoladowe Liyon

Porada

SKŁADNIKI NA BLACHE O WIELKOSCI 24 X 24. cIASTO MUSI POSTAC KILKANASCIE GODZIN AZ HERBATNIKI ZMIĘKNA.

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatnikowy lion

1.Masa budyniowa: Połowe mleka gotuje z cukrem, reszte miksuję z mąkami i zótkami.Mase jajeczną wlewam do gotujacego sie mlekai gotuję, ciagle mieszająć aż masa zgestnieje.Odstawiam do ostygniecia.Margaryne ucieram w misce, dodając , mękki krem czekoladowy oraz po łyzeczce zimnego kremu budyniowego. 2 Masa krówkowa: Do rondelka wrzuc am 40 dag pokrojonych cukierków krówek, dodaje 4 łyzki mlek I MASŁO.Mieszając , rozpuszczam . 3 Na blaszce układam warstwę herbatników , rozsmarowuje na nich mase krówkowa gotowa lub robioną - przykrywam druga warstwa herbatników. Rozsmarowuje krem budyniowo-czekoladowy i przykrywam ciastkami. Na wierzch rozmarowuje reszte masy krówkowej i na masie układam gęsto płatki sniadaniowe Lion. Odstawiam do lodówki najlepiej na cała noc .Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.11.2015 19:12
Pyszności :)
joannaa24 08.11.2015 17:10
Super ciasto
JulkaTomeczek 08.11.2015 14:02
Pyszne ciasto
agnieszka214 08.11.2015 13:43
Pyszny pomysł
Aannkaa82 08.11.2015 12:20
Fajne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak