Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Habas a la Catalana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
boczek wędzony 100 g
kaszanka 200 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
pomidory 150 g
mięta świeża siekana 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
wino białe wytrawne 250 ml
bób 2 kg
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Habas a la Catalana

Bób obieramy. Oliwę i masło rozgrzewamy ,wrzucamy pokrojony w kostkę boczek ,pokrojoną w plasterki kaszankę ,posiekaną cebulę oraz czosnek ,pokrojone w kostkę pomidory ,posiekaną miętę ,pieprz cayenne ,zalewamy winem i gotujemy 15 min (do odparowania wina). Następnie dodajemy bób ,doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy na wolnym ogniu 20 min (do miękkości bobu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 05.05.2015 15:20
Bardzo fajny przepis.
pajbek 05.05.2015 14:55
Coś dla mnie ;-)
olkaaa 05.05.2015 14:37
muszę zrobić
Ania321 05.05.2015 13:48
apetyczne danie :)
Grazyna0211 05.05.2015 13:48
świetny przepis
Futka 05.05.2015 13:10
Jak pysznie i aromatycznie! Cudowne połączenie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak