Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą gryczaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
papryka czerwona
kasza gryczana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
600 g mięsa z szynki wieprzowej,
1 czerwona papryka,
300 g pieczarek,
1 cebula,
1 ogórek konserwowy,
2 suszone grzybki,
mąka do obsypania mięsa,
2 woreczki kaszy gryczanej,
sól,
pieprz.
Krok 1 - Gulasz z kaszą gryczaną foto
2
Mięsa kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki,ogórki, paprykę i grzybki suszone.
Krok 2 - Gulasz z kaszą gryczaną foto
3
Podlewamy mięso gorącą wodą, tak by powstał nam sos. Dusimy ok. 40 minut. Na koniec przyprawiamy. Podajemy z kaszą.
Krok 3 - Gulasz z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.05.2014 23:00
jak dawno nie jadłam
olkaaa 13.05.2014 07:30
bardzo lubię
pawel123 03.02.2014 09:44
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak