Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny z baraniny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 1 kg
piwo 2 szkl.
cebula biała 2 średnie
miód do smaku
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek średnia główka
oregano świeże 3 średnie gałązki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny z baraniny

Mięso pokroić w sporą kostkę i lekko obsmażyć na oliwie z dodatkiem posiekanej cebuli i całych gałązek oregano. Zalać obsmażone mięso piwem, dodać nieco ostrej papryki i dusić do odparowania płynu. Dolać gorącej wody, dodać przyprawy, nakryć i dusić do miękkości.
Pod koniec dodać wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku.

Podawać z makaronem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.08.2017 21:55
pyszny obiadek :)
anka1988 26.08.2017 21:15
smacznie przyrządzona baranina, pięknie podana na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak