Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby na sposób dziadka.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borowiki 30 dag
szynka wędzona 5 dag
szalotka 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
wino czerwone wytrawne 50 ml
natka pietruszki
tymianek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na sposób dziadka.

Kroki postępowania

1
Borowiki oczyścić dokładnie szczoteczką, nie myć.
Pokroić w dosyć grube plastry najlepiej razem z trzonami.

Krok 1 - Grzyby na sposób dziadka. foto
2
Pokroić szynkę i cebulkę
Krok 2 - Grzyby na sposób dziadka. foto
3
Usmażyć na oliwie, nie rumieniąc Przyprawić solą i pieprzem .Wlać wino.
Dodać pokrojoną drobno szynkę wiejską i cebulkę. Wymieszać.
Krok 3 - Grzyby na sposób dziadka. foto
4
Przygotować torebkę z pergaminu i napełnić grzybami.
Krok 4 - Grzyby na sposób dziadka. foto
5
Włożyć na 7 minut do nagrzanego piekarnika i pozwolić im „dojść” .
Torebki położyć na talerzach i zaraz podać.
Krok 5 - Grzyby na sposób dziadka. foto
6
Podając na talerz,grzyby wysypać z torebki.
Krok 6 - Grzyby na sposób dziadka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 14.09.2014 15:14
Też byłam ciekawa, jaki jest ten sposób dziadka - przyznam, że bardzo oryginalny, trzeba wypróbować.
fotoviderek 14.09.2014 14:52
Dziadek miał sposób na pyszne grzybki :)
w mojej kuchni 14.09.2014 14:27
na takie jedzonko to chętnie się piszę..
kuklik 14.09.2014 13:44
wspaniały dziadek
gosia56 14.09.2014 12:52
Ależ ten dziadek potrafił wyczarować super rzeczy;)
mysza75 14.09.2014 12:47
Fajny sposób miał dziadek, jeszcze tak nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak