Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z serem Limburger i rukolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb ciemny orkiszowy 2 kromki
rukola do smaku
masło do smaku
ząbek czosnku
ser pleśniowy Limburger 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z serem Limburger i rukolą

W opiekaczu do grzanek zrumienić wg gustu dwie kromki ciemnego chleba orkiszowego na zakwasie.
Ząbek czosnku przeciąć na połówki i każdą z nich natrzeć jedną grzankę.
Kromki posmarować masłem i obłożyć plasterkami miękkiego limburgera.
Na wierzchu ułożyć listki rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iPhone6 17.01.2016 10:58
nie znam tego sera
gosia56 15.01.2016 14:47
Poproszę jedną grzankę;)
sliwka 15.01.2016 13:31
Przepyszne danie;))
Bernadeta1 15.01.2016 13:30
Takie śniadanie na pewno bardzo by mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak