Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
woda 2 litry
Goździki całe Prymat do smaku
cukier 1 kg
zaprawa cytyrnowa 5,5 łyżki
cynamon 2 łyzeczki
cukier waniliow 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w zalewie

Obieramy gruszki i wycinamy z nich ogryzek. Wodę zagotowujemy z naszą zaprawą, cukrem waniliowym 2 łyżeczkami cynamonu. DO zagotowanej dodjemy gruszki i gotujemy 35 minut. Przekładamy do słoików. Zalewamy gorąca zalewą (średnio na 1 słik około 1/2 litra dajemy 3 goździki.). Zakręcamy. Odstawiamy dnem do góry. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 29.10.2012 15:19
uwielbiam
Goya 03.09.2012 11:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak