Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany stek z tuńczyka z natką i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 250 g
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany stek z tuńczyka z natką i czosnkiem

Stek z tuńczyka opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku .
Skropić sokiem z cytryny i polać oliwą z oliwek . Ząbki czosnku obrać i pokroić w plasterki . Natkę opłukać ,osuszyć i pokroić drobno .
Stek posypać natką pietruszki i obłożyć plasterkami czosnku . Włożyć do lodówki na 20 minut aby zamarynować . Wyjąc i grillować na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej 3 minuty z jednej i 3 minuty z drugiej strony .Podawać polany sokiem z cytryny z sałatką i rukolą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 04.03.2017 08:19
Uwielbiam ryby
Jagódka77 26.02.2017 19:47
bardzo lubię tuńczyka
jan_mag 26.02.2017 10:55
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak