Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane tortille po meksykańsku z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tortille w stylu meksykańskim zapiekane w grillu elektrycznym.

Składniki:

Składniki:

placki do tortilli 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidor 1 szt.
ogórki konserwowe 4 sztuki
fasola czerwona 200 gramów
pierś z kurczka 300 gramów
sos słodki chili 80 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane tortille po meksykańsku z kurczakiem

1. Kurczaka kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i smażę.
2. Paprykę, pomidora i ogórki kroję w kostkę, cebulę w piórka, a fasolę czerwoną (pół puszki) odsączam.
3. Placki tortilli smaruję sosem słodkim chili. Wykładam mięso i warzywa. Na wierzch kładę odrobinę sosu i zawijam.
4. Gotowe placki zapiekam w grillu elektrycznym do czasu pojawienia się brązowych pasków na placku (trwa to około 7 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak