Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane gruszki z sosem miętowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
mięta kilka gałązek
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
cukier puder 1/2 łyżki
sok z cytryny
cukier kryształ
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane gruszki z sosem miętowym

Kroki postępowania

1
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na grillu.
Krok 1 - Grillowane gruszki z sosem miętowym foto
2
Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony. Gruszki oprószamy cukrem kryształem oraz cynamonem.
Krok 2 - Grillowane gruszki z sosem miętowym foto
3
Miętę dokładnie płuczemy. Usuwamy łodygi. Listki mięty blendujemy z cukrem pudrem, śmietaną oraz sokiem z cytryny. Przygotowane gruszki układamy na talerzu, polewamy sosem.
Krok 3 - Grillowane gruszki z sosem miętowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.06.2014 17:11
jakie ładne gruszki :)
V_kuchareczka 12.05.2014 12:08
bardzo interesujący przepis
Beatris 12.05.2014 11:22
Coś pysznego... dużo bym dała za porcyjkę:)
pestka 12.05.2014 10:21
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak