Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane faszerowane pieczarki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 1/2 szkl
pomidory 2 szt
mięta liście
pieczarki - kapelusze 8 szt (duże)
sól i pieprz
sok z cytryny 1/2 szt
oliwa

Porada

W wersji domowej użyliśmy grilla w piekarniku. Można też zrobić na elektrycznym lub zwykłym.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane faszerowane pieczarki

Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.07.2015 23:08
Pyszne! A u mnie dzisiaj były bardzo podobne pieczarki :)))))
Wiesława1 08.07.2015 20:33
Świetny pomysł
Koper 08.07.2015 15:34
I taka pyszna kasza do tego, rewelacyjne jak dla mnie :)
mirosława4 08.07.2015 14:12
apetyczne :)
IKrakowianka 08.07.2015 13:16
bardzo fajnie wyglądają
kloruś 08.07.2015 12:00
chętnie bym skosztowała!
jasiek 08.07.2015 11:10
świetnie wyglądają
pycholka 08.07.2015 10:48
Mniam, w tym tygodniu robię :)!!
olkaaa 08.07.2015 10:38
bardzo fajne
Futka 08.07.2015 09:46
Cudowna propozycja. Prezentuje się niezwykle apetycznie :)
norweska20 08.07.2015 09:30
apetyczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak