Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana szynka w musztardzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 opakowanie
Musztarda sarepska Prymat 1/3 słoiczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana szynka w musztardzie

Szynkę należy podzielić na kotlety i każdy rozbić. Przyprawę do grilla mieszamy z musztardą, kminkiem mielonym i grubo mielonym czarnym pieprzem i solą. Marynatą smarujemy Każdy plaster szynki. Marynujemy co najmniej dwie godziny. Tak przygotowaną szynkę grillujemy lub smażymy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak