Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gremolada mediolańska.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki 1 pęczek
cytryna 1 szt
pomarańcza 1 szt
ząbki czosnku 2 szt

Porada

Wspaniała aromatyczna ,smaczna przyprawa.

Przepis i sposób przygotowania na: Gremolada mediolańska.

Kroki postępowania

1
Pietruszkę posiekać-3 łyżki.
Krok 1 - Gremolada mediolańska. foto
2
Dodać startą skórkę z 1 cytryny.
Krok 2 - Gremolada mediolańska. foto
3
Dodać startą skórkę z 1 pomarańczy.
Krok 3 - Gremolada mediolańska. foto
4
Dodać przeciśnięty czosnek.
Krok 4 - Gremolada mediolańska. foto
5
Wszystko wymieszać.
Krok 5 - Gremolada mediolańska. foto
6
Taką mieszanką posypujemy gotowe danie. Wyśmienita do pieczonych i gotowanych mięs oraz do makaronu.
Krok 6 - Gremolada mediolańska. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 25.04.2014 14:43
Świetna posypka.
Kasia35 25.04.2014 09:09
zapach musi być świetny - zapisuję :)
brioszka 25.04.2014 08:36
ale to musi pachnieć!
Rysia 24.04.2014 21:04
Wypróbuję z makaronem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak