Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka peklowana w bulionie

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat
golonka 1 peklowana

Przepis i sposób przygotowania na: golonka peklowana w bulionie

Kroki postępowania

1
W sklepach mięsnych nalezy poszukać golonki peklowanej. Jest to mięso z golonki, bez kości w takiej w siatce. Zdobytą golonkę gotujemy w 2 litrach wody z dodatkiem kostki bulionu.
Krok 1 - golonka peklowana w bulionie foto
2
Dodajemy liść laurowy. OD czasu do czasu przebijamy golonkę widelcem. Tak aby wchłonęła trochę bulionu.
Krok 2 - golonka peklowana w bulionie foto
3
Wyciągamy. Obieramy z siatki i gotowe.
Krok 3 - golonka peklowana w bulionie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak