Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczki w warzywnym sosie.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonkeczki w siatce 80 dag
włoszczyzna mrożona 1 paczka
wywar warzywny 1 litr
sos Jack Daniel"s 4 łyżki
sól do smaku
papryczka piripiri 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczki w warzywnym sosie.

Miałam dwie małe golonki takie nie tłuste bez kości w siatce, peklowane ,pokroiłam je na grube plastry. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i włożyć plastry golonki ,oraz pokrojoną w plastry wędlinę długo dojrzewającą (użyłam karkówkę z pończochy ,przepis u mnie na stronce) obsmażamy. Zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy pod przykryciem około 30 minut dodajemy mrożoną włoszczyznę , papryczkę i gotujemy ,doprawiamy i na koniec wlewamy ok 4 łyżki sosu Jack Daniel"s o smaku słodko -wędzonym .Podałam z makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak