Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki mamusi.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 0,5 kg
przyprawy
ryż 0,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki mamusi.

1. Kapustę musimy obgotować aż liście zmiękną.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
3. Całość dokładnie mieszamy dodając przyprawy i formujemy gołąbki.
4. Na dół garnka układamy pozostałe liście, a później gołąbki. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy sól, pieprz. Gotujemy 1,5 godziny.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 08.07.2013 20:26
nie ma jak gołąbki od mamy ;)
Michał2 17.06.2013 18:23
Jak to mamusi przepyszne:)
gacopierz23 16.06.2013 22:27
zrobione przez mamusię najlepsze :)
Pietruszka 11.06.2013 08:37
mamusi są najlepsze
Wojt@s
Wojt@s 09.06.2013 22:00
wow muszę spróbować
Bernadeta1 08.06.2013 21:55
bardzo lubię gołąbki
pestka 07.06.2013 11:36
uwielbiam takie gołąbki
AnielskaSlodycz 05.06.2013 21:33
mięso mielone wołowe, ryż w średniej ilości wody. Kapusta 1,5kg.
SmacznaPyza 26.05.2013 16:20
jakie mięso ? ryż na sypko czy w dużej ilości wody i odcedzony ? jak duża kapusta na tę ilość farszu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak