Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana marchewka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt
masło 40 g
cukier 2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana marchewka

Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na roztopionym maśle tak aby pokryło ono marchewki. Wlać tyle wody aby zakryła marchewki, doprawić sola i pieprzem i gotować na wolnym ogniu około 20 minut aż będą miękkie. Jeśli woda wyparuje należy dodać jej jeszcze trochę. Pod koniec gotowanie w garnku niemal nie powinno być płynu. Jeśli jest należy go zredukować. marchewki posypać cukrem i przesmażać kilka minut aż pokryją się glazurą. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 30.03.2014 10:27
bardzo smacznie wygląda:)
AZgotuj 29.03.2014 21:17
bardzo zdrowa karotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak