Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ganache- szybka polewa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
śmietana 30% 200 ml

Porada

Idealne jako polewa do ciast, deserów i lodów

Przepis i sposób przygotowania na: Ganache- szybka polewa

W kąpieli wodnej roztapiamy połamaną czekoladę, gdy zacznie się rozpuszczać zalewamy śmietanką i mieszamy do całkowitego roztopienia czekolady.
Gotujemy około 20 min na małym ogniu, co chwilę napowietrzając- dzięki temu uzyskamy bardziej aksamitną teksturę.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.11.2014 19:41
fajny przepis
VioletoweKucharzenie 06.11.2014 08:00
bardzo szybki pomysł na polewę
ewelinapac 05.11.2014 21:48
świetny przepis
Róża1 05.11.2014 21:35
naprawdę szybka polewa :-).
Noruas 05.11.2014 20:42
fajne sa takie szybkie przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak