Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowe ślimaczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 1 szklanka
Pianki marshmallow 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowe ślimaczki

Galaretkę i żelatynę wsypujemy do szklanej miseczki zalewamy szklanką zimnej przegotowanej wody. Mieszamy,odstawiamy na kilka min i wstawiamy na ok minutę do mikrofali. Wyjmujemy i mieszamy, aż wszystko nam się rozpuści. W razie gdyby coś było nie tak można znów to podgrzać w mikrofali. Teraz wsypujemy rozdrobnione pianki, mieszamy chwilę i znów wszystko trafia do mikrofali na ok 30 sek. Wyjmujemy, mieszamy do rozpuszczenia pianek. Wylewamy wszystko do prostokątnego naczynia np żaroodpornego, delikatnie wysmarowanego olejem i czekamy aż się zetnie. Brzegi odkrajamy ostrym nożem i wzdłuż dłuższego boku galaretkę zwijamy w roladę. Kroimy na dogodne dla nas kawałki i gotowe!
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.08.2013 14:55
Bardzo fajny pomysł na chłodny deser :)
Bernadeta1 10.08.2013 10:29
wygląda super i na pewno smaczny
malinowepocalunki 08.08.2013 08:07
Klaudia bardzo miło mi to słyszeć. Dziękuję.
Klausia 07.08.2013 22:10
już mi się tu u Ciebie podoba :)
malinowepocalunki 05.08.2013 13:48
Podpowiem, iż z pianek jojo mało pianki się robi. Ja miałam jakieś kiedyś otwarte bodajże haribo takie w rożku były ciut suche, jak widać nie przeszkadza. Więc kolejny sposób na wykorzystanie pianek, które nie nadają się do jedzenia.
malina 05.08.2013 10:17
tak zostałam zachęcona , że koniecznie muszę takie zrobić
joanna30 04.08.2013 22:00
Świetny przepis
dziewczyna_z_kodeksem 04.08.2013 20:39
muszę koniecznie spróbować
Michał2 04.08.2013 13:01
super na pewno zrobię
Agata3 04.08.2013 12:00
Pomysłowe i pewnie bardzo smaczne! :)
malinowepocalunki 04.08.2013 11:42
Jest to najbardziej banalny przepis jaki robiłam. Teoretycznie od początku do zjedzenia wystarczy tylko godzina ;). Galaretka po wymieszaniu z piankami zrobi się kremowa. Jak odstawimy ją do lodówki na wierzch galaretki wypłynie pianka z "pianek", a na dole zostanie czysta, klarowna galaretka. gorąco polecam spróbować.
Kasia35 04.08.2013 11:25
świetnie się prezentują
Czarnula87 04.08.2013 10:39
bardzo ładnie się prezentuje :))
wedith1 04.08.2013 10:12
;proste a jakie ładne :)
joanna__s 04.08.2013 10:04
Świetny pomysł, i słodki :)
Renata 04.08.2013 09:57
ładne i na pewno smaczne
adelajda 04.08.2013 09:22
bardzo ładne
gosia1988 04.08.2013 09:14
piękne i pomysłowe
magdziorka6 04.08.2013 09:09
pyszne te ślimaczki
caralajna 04.08.2013 09:08
pomysłowe :)
Konczi 04.08.2013 08:47
bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak