Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z maślanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki suszone 15 d
wino czerwone wytrawne 6 łyżek
maślanka 1/2 szklanki
kwaśna śmietana 250 ml
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z maślanki

Wykonanie:
Śliwki pokroić na połówki i zalać winem na pół godziny. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, i letnią połączyć z maślanką, śmietaną i cukrami, bardzo dokładnie wymieszać. Śliwki rozłożyć w pucharkach, zalać galaretką maślankową i odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 12.06.2014 17:28
Bardzo smaczny deser.
Janina 11.06.2014 23:45
Zdrowy deser;)
Adam/ZUB3R 11.06.2014 23:39
lubię takie desery
Magula 11.06.2014 22:36
Nigdy takiej nie robiłam, a podoba mi się ten pomysł.
barbara11561 11.06.2014 22:22
bardzo pomysłowy deser
sylwia_sl 11.06.2014 22:07
podoba mi się
stokrotka 11.06.2014 22:06
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak