Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w salcesonie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 1 szkl.
cukier wanilinowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
galaretka czerwona 1 szt
galaretka zielona 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
jelito na salceson
galaretka żółta 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w salcesonie

Mleko oraz cukier i cukier waniliowy zagotować razem. Następnie wsypać żelatynę i wszystko razem wymieszać. Każdą galaretkę osobno rozpuścić w 1 1/2 szklance wody i wylać je na miseczkę lub talerzyk do stężenia. Gdy galaretki stężeją pokroić je w kostkę. Następnie kiedy mleko będzie się siadało , dodać do niego wszystkie kawałki galaretki. Tak przygotowaną masę wlać do jelita na salceson. Odstawić do zimna, podawać pokrojone w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 11.01.2014 14:42
pyszności ))
gosia47-47 10.10.2013 10:26
świetny pomysł :)
Smaczna_B 27.06.2013 17:51
ale wspaniale wygląda...jest to bardzo smaczny deserek
Dorota59 22.12.2012 18:23
cudne
aga130982 14.12.2012 10:08
super
aga130982 14.12.2012 10:08
super
MAR3STA 13.12.2012 18:33
piękna i smaczna
mariola7 12.12.2012 10:46
pycha
adelajda 10.12.2012 09:09
wow ale ładna !
Patrycja25 04.12.2012 12:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak