Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka rabarbarowo-jabłkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 350 g
sok jabłkowy 700 ml
galaretka owocowa jabłkowa 2 op.
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka rabarbarowo-jabłkowa

Kroki postępowania

1
Rabarbar
Krok 1 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto
2
Zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 1-2 godziny.
Krok 2 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto
3
Z jabłek (najlepiej winnych) wycisnąć sok.
Krok 3 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto
4
Zalać rabarbar, dolać 2 szkl. wody i rozgotować.
Krok 4 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto
5
Dosypać dwie galaretki jabłkowe i mieszać do zupełnego rozpuszczenia.
Krok 5 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto
6
Napełnić literatki albo salaterki i odstawić do ostygnięcia.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 6 - Galaretka rabarbarowo-jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Android 12.07.2016 09:27
Smaczna galaretka
w mojej kuchni 04.07.2016 20:50
lubię takie zapasy na zimę
Aleksandra/Olcia 04.07.2016 18:42
pycha domowe deserki są najlepsze
2milutka 04.07.2016 17:21
też taką robię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak