Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka porosołowa na ostro...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
rosół 1 litr
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryczka chili 1 nieduża
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka porosołowa na ostro...

z ugotowanego rosołu z niedzieli obrać pół kurczaka z kości do miski

wsypać odsączony groszek konserwowy, drobno pokroić marynowaną papryczkę chilli razem z pestkami i wymieszać

w 1 litrze gorącego rosołu rozmieszać żelatynę - opakowanie na 1 litr wywaru

wlać do miski i zamieszać, schować galaretkę do stężenia w lodówce............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.10.2014 16:45
dla mnie smaczne danie podano
ajres 09.10.2014 14:29
swietny7 smak
molanka 09.10.2014 12:53
super pomysł z tym na ostro
IlonaAlbertos 09.10.2014 12:18
Ciekawy pomysł.
Joannasz3190 09.10.2014 11:23
Musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak