Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka arbuzowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 450 ml (miąższu)
grenadina 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3,5 g (agar-agar)

Porada

Do żelowania użyliśmy naturalnego środka agar-agar, pozyskiwanego z krasnorostów.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka arbuzowa

Miąższ z arbuza miksujemy w robocie kuchennym na jednolitą masę. Przekładamy do rondelka, dodajemy grenadynę i agar-agar, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia lekko ostudzamy. Przed wylaniem do salaterek ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 06.10.2015 09:08
Dziękujemy :D
marenka 05.10.2015 20:02
fajny przepis
GOSIA18 05.10.2015 15:16
Bardzo ciekawy przepis
Róża1 05.10.2015 00:32
podziwiam świetny przepis !!!!!!!!!!!!!!!
Barbara13 04.10.2015 22:33
bardzo ciekawy deserek
kuchcik89 04.10.2015 19:33
ciekawa :)
paulina2157 04.10.2015 18:33
bardzo apetycznie wygląda
patryska76 04.10.2015 18:08
zawsze jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć!
gosia1988 04.10.2015 16:57
fajny przepis
Franciszek 04.10.2015 14:05
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak