Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka na Walentynkową kolację
Miękkie mięso wystudzić i drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo.
Łyżką cedzakową wyjąć włoszczyznę, marchewkę pokroić w drobna kostkę. Odmierzyć 1/2 litra rosołu. W niewielkiej ilości zimnego rosołu wymieszać żelatynę, gdy napęcznieje podgrzać i wymieszać z pozostałym rosołem. Na dno foremki w kształcie serca wlać cienką warstwę rosołu i wstawić do lodówki do zastygnięcia, po zastygnięciu do foremki włożyć pokrojoną marchewkę, pokrojone jajko i odsączony groszek (dowolna ilość) pozostałą część marchewki i groszku wymieszać z mięsem.
Mięso z kurczaka daj do foremki i zalej wywarem z żelatyną. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Podawaj z plastrami cytryny
Smacznego