Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETA DROBIOWA Z JAJEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
marchewka ugotowana 2 sztuki
sól do smaku do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat opakowanie
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETA DROBIOWA Z JAJEM

Udka kurczaka gotujemy w rosole,dobrze doprawiamy sola,pieprzem,przyprawą uniwersalną.Po ugotowaniu mieso wyjmujemy,obieramy,skórkę odrzucamy.Do rosołu dodajemy żelattynę,nie doprowadzamy do wrzenia.Na dno salaterki układamy listki natki pietruszki.Wykładamy połowki ugotowanych jajeczek.A na to wykładamy groszek,kukurydze i ugotowane marchewki pokorojone wkosteczkę.Na wierzch wykładamy obrane udaka,pokrojone w mniejsze kawałęczki.Zalewamy rosołem.Odstawiamy do stężenie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.04.2013 20:29
wygląda bardzo , bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak