Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 300 g
łopatka wieprzowa 250 g
szpinak świeży 100 g
papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 200 g
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso. Kiedy się usmaży dodać umyty szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i startą na tarce cukinię. Smażyć 10-15 minut.
Przecier rozmieszać z 2 szklankami gorącej wody i wlać do mięsa. Zagotować, przyprawić. Gotować jeszcze 5 minut. Makaron zalać sosem i wymieszać. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.09.2015 14:36
dla mnie pychaaa :-)
Ola1young 12.09.2015 11:07
apetyczne danie
Damiano
Damiano 12.09.2015 09:09
pyszny obiadek
Stenka 11.09.2015 21:07
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak