Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki grubo ciachane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
olej do smażenia 1/2 litra
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki grubo ciachane

Ziemniaki obrać i umyć. Wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pokroić na grubsze słupki. I osuszyć ręcznikiem żeby nie pryskały. Olej wlać do głębokiej patelni i rozgrzać. Wrzucić ziemniaki i smażyć aż będą rumiane. Po Wyłożeniu ponownie odsączyć na ręczniku papierowym, posolić. Mozna podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.10.2012 16:48
uwielbiam:D
Inal 09.10.2012 16:13
Ale ja dawno nie jadłam frytek!
Piotr-21 09.10.2012 14:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak