Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie tosty pączkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
ekstrakt wamiliowy 4 łyżeczki
mleko 60 ml
chleb tostowy 4 kromki
masło 25 g
cukier brązowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie tosty pączkowe

W płaskim szerokim naczyniu roztrzep jajka z mlekiem i ekstraktem waniliowym.
Zamocz kromki chleba w jajecznej mieszaninie za 5 minut z każdej strony.
Rozgrzej masło z olejem na patelni i obsmażaj nasączone kromki chleba, aż będą złociste i miejscami mocniej przypieczone z obu stron.
Wsyp cukier na talerz i obtocz w nim tosty, aż pokryją się nim jak pączki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak