Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 10 szt
ser feta 10 dag
szpinak 10 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
jajko 1 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Czosnek siekamy i przesmażamy wraz ze szpinakiem na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Studzimy.
Krok 1 - Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą foto
4
Dodajemy przekrojone na pół pomidorki i pokrojony w kostkę ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą foto
5
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Na środku umieszczamy farsz i zawijamy rogi do góry. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor około 20 - 25 minut.
Smacznego!
Krok 3 - Francuskie koperty ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.05.2015 20:19
bardzo , a bardzo smaczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poison1988 22.05.2015 09:50
Szpinak i feta to doskonałe połączenie. Wspaniałe nawet na przekąski imprezowe :)
Czyki 22.05.2015 09:43
Muszą świetnie smakować:)
jagoda5913 22.05.2015 09:36
Smacznie i szybko
zabcia117 22.05.2015 07:10
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak