Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi nadziewane serem kozimi, otulone w szynce parmeńskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi 2 sztuki
szynka parmeńska 2 plastry
ser kozi 2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Figi nadziewane serem kozimi, otulone w szynce parmeńskiej

Figi umyć, przekroić na 4 części ale nie rozcinać ich do końca. W środek włożyć po 1 łyżeczce serka koziego, po czym owinąć plastrem szynki parmeńskiej. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Podawać na rukoli.
Tak przygotowane figi można jeść na zimno lub ciepło (w tym celu należy nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec 10 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.09.2015 09:09
Ciekawa przekąska.
cukiereczek 28.09.2015 17:14
nazwa brzmi bardzo apetycznie
jasiek 28.09.2015 16:10
ale delikatesy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak