Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane grillowane papryki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuk
pomidor malinowy 2 sztuki
zielona papryka (świeża) 1/2 sztuka
oliwa 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
papryka mielona 1/2 łyżeczki
ser żółty 2 szklanka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane grillowane papryki

1. Pokrój w małą kostkę zieloną paprykę.

2. Pokrój w małą kostkę pomidory.

3. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj pomidory, rozgnieciony czosnek i hiszpańską paprykę wędzoną . Smaż, aż odparuję większość wody z pomidorów.

4. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj ser (najlepiej hiszpański cheddar, z papryczką Jalapeño).

5. W miseczce wymieszaj warzywa z ryżem i serem

6. Przekrój paprykę wzdłuż i delikatnie wyjmij środek z nasionami.

7. Nafaszeruj papryki.

8. Grilluj z każdej strony, aż ser się stopi, a papryka będzie miękka.Jeżeli chcesz zrobić paprykę w piekarniku, rozgrzej go do temperatury 180°C i piecz aż papryka będzie miękka - około 40minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.08.2013 12:19
ciekawy pomysł
jasiek 05.07.2013 13:32
idealny grill
aisoglam 05.07.2013 13:11
Pysznie wygląda taka papryczka :)
biatriss 05.07.2013 12:12
ide robić!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak