Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś pod kostką z gruszki
Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Natrzeć mięso z każdej strony. Umytą i sucha paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Na desce położyć ser i na nim ułożyć na przemian fasolkę i paprykę. Zwinąć ser i obwiązać szczypiorkiem. Włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczkami.
Zrumienić na patelni na łyżce oleju. Następnie położyć na folii aluminiowej i zwinąć ją. Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 10-12 minut.
W między czasie obraną gruszkę przekroić na pół wzdłuż, oprószyć solą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować aż będzie rumiana. Upieczone mięso uwolnić z folii, wyjąć wykałaczki i pokroić na 2-3 kawałki. Położyć na talerz, posypać grillowaną gruszką pokrojoną w średnią kostkę. Smacznego!