Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana pierś pod kostką z gruszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża sztuka
majeranek 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
fasolka szparagowa 4 sztuki
papryka czerwona 1/8 sztuki
ser salami 1 plaster
gruszka 1/2 sztuki
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś pod kostką z gruszki

Fasolkę zalać wrzątkiem i chwilę blanszować. Odsączyć i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę.

Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Natrzeć mięso z każdej strony. Umytą i sucha paprykę pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Na desce położyć ser i na nim ułożyć na przemian fasolkę i paprykę. Zwinąć ser i obwiązać szczypiorkiem. Włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczkami.


Zrumienić na patelni na łyżce oleju. Następnie położyć na folii aluminiowej i zwinąć ją. Piekarnik rozgrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 10-12 minut.

W między czasie obraną gruszkę przekroić na pół wzdłuż, oprószyć solą i położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować aż będzie rumiana. Upieczone mięso uwolnić z folii, wyjąć wykałaczki i pokroić na 2-3 kawałki. Położyć na talerz, posypać grillowaną gruszką pokrojoną w średnią kostkę. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.03.2014 23:29
Fajny pomysł, zjadłabym taki obiad.
adelajda 04.03.2014 20:34
lubię nadziewane mięska :)
Mysiunia 04.03.2014 20:31
Twój obiad wygląda wspaniale! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak