Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowe smarowidło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 2 puszki
papryczka chili 3 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowe smarowidło

Wykonanie:
Fasolkę odcedzić z zalewy, a papryczkę ugotować do miękkości w małej ilości wody. Następnie wszystkie składniki zmielić, przyprawić do smaku. Podawać jako przystawka z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 26.04.2017 21:50
ciekawy przepis
wwwiolka 26.04.2017 21:12
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak