Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 60 dkg
cienka kiełbasa 30 dkg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat do smaku

Porada

Jeśli danie jest zbyt rzadkie można zagęścić go 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 1/3 szklanki wody.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Namoczoną przez kilka godzin fasolę zagotować. Kiełbasę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Dodać do fasoli. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić przyprawą do dań z fasoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.07.2014 12:33
pyszne danie,bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 04.05.2014 07:32
smaczna fasolka,u mnie domownicy bardzo lubią
w mojej kuchni 30.03.2014 15:45
smaczne danie na talerzu...
Laila2786 30.03.2014 11:37
dla mnie pychota
pestka 30.03.2014 09:42
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak