Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola biała z cebulką, olejem lniany i tymiankiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Fasola biała z duszoną cebulką, tymiankiem i olejem lnianym.

Składniki:

Składniki

fasola biała 300 gramów
sól 0.5 łyżeczki
cebula 2 sztuki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżeczki
olej lniany 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola biała z cebulką, olejem lniany i tymiankiem

Fasolę namaczamy na noc. Po tym czasie płuczemy i gotujemy w garnku z wodą ok. 40 minut z solą. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na patelni. Dokładamy ugotowaną fasolę, tymianek, olej lniany. Podgrzewamy ok. 2 minut. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak