Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa papryka na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
ocet 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
koper świeży 8 baldachów
czosnek 1 główka
Pieprz czarny mielony Prymat 16 ziarenek
ziele angielskie 16 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 8 małych
olej 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa papryka na zimę

Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut a następnie włożyłam pokrojoną w ćwiartki paprykę.Gotowałam 25 minut. Wymyłam i wyparzyłam 8 słoiczków ( 500ml). Nakładałam paprykę i przyprawy,zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

antek226 27.12.2019 00:35
Dlaczego takie straszne zdjęcie?
Bernadeta1 05.08.2015 16:27
smaczny zapasik na zimę, bardzo lubię
gusia1000 05.08.2015 15:30
Mam podobny przepis na nią.
gosia561 05.08.2015 13:39
doskonalą do wędlin
Aleksandra/Olcia 05.08.2015 12:15
lubię taka na kanapeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak