Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe babeczki
Babeczki dwukolorowe smakują tak samo jak tradycyjne babeczki, ale mają specjalny efekt wizualny. Ich smak zależy od użytych składników. W tym przepisie Autor zdecydował się na użycie kisielu wiśniowego. Innym składnikiem, który dałby podobny efekt wizualny - to połączenie masy waniliowej z czekoladową.
Babeczki dwukolorowe z tego przepisu są pyszne, puszyste w środku i odpowiednio słodkie. Polecam ten przepis. Jeśli szukacie pomysłu na deser dla najmłodszych - wykorzystajcie ten przepis.
1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dodać mleko oraz olej. Składniki zmiksować na jednolitą masę.
2. Następnie dodać po jednym jajku oraz cukier puder.
Połowę masy przełożyć do papierowych foremek.
3. Do pozostałej masy dodać kisiel i ponownie zmiksować.
4. Masę ułożyć w foremkach na masie jasnej.
Piec w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.