Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka grzybowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne pół kg
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt
sok z cytryny kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka grzybowa

Grzyby leśne dokładnie oczyszczamy, płuczemy,suszymy i kroimy w kawałeczki. i spryskujemy sokiem z cytryny.
Na patelnię przekładamy masło i podsmażamy grzybki z dodatkiem soli, pieprzu,i pokrojoną w kostkę cebulką wszystko podlewamy odrobiną wody, zmniejszamy ogień i dusimy ok 15 minut.
Po tym czasie wsypujemy do naszej duszonki posiekaną natkę pietruszki, całość dusimy jeszcze 10 min, na koniec wsypujemy dla zagęszczenia mąkę. Grzybki w sosie własnym podajemy do ziemniaków lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 20.10.2014 15:47
Przepyszna i aromatyczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak