Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone udka kurczęce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tłuszcz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone udka kurczęce

Udka myjemy, osuszamy i zdejmujemy skórkę. Udka obficie smarujemy papryką słodką i kucharkiem. Tak przygotowane mięsko odstawiamy na ok 2 godz. Przekładamy na patelnię teflonową lekko posmarowaną tłuszczem. Dusimy pod przykryciem z każdej strony do czasu aż mięsko będzie już gotowe. Duszące się mięsko należy obserwować, żeby się nie przypaliło. W takiej sytuacji należy podlać wodą lub bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 29.09.2013 08:57
napewno pyszne
Alex_M 27.09.2013 17:42
dobre mięsko
Katarzyna59 13.09.2013 07:12
bardzo smaczne
Krystyna32 06.09.2013 07:34
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak