Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki z serkiem i ptasim mleczkiem
Kroki postępowania
Kolejnego dnia ponownie wyrobić. Rozwałkować na prostokąt, grubości 0,5 cm.
mąka pszenna | 330 gram |
drożdże świeże | 40 gram |
cukier | 50 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
mleko | 1/3 szklanki |
olej | 1/4 szklanki |
sól | szczypta |
ser biały | 250 gram |
cukier puder | 2 lyżki |
śmietana 30% | 1/4 szklanki |
skórka z cytryny | z 1 sztuki |
ptasie mleczko | 4-5 kostek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: