Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z papryką , szynką hiszpańską z suszonymi kwiatami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
szynka hiszpańska 100 g
papryka czerwona 1 szt
suszone kwiaty 6 szczypt / kwiat lawendy
suszone kwiaty 6 szczypt/ kwiat nagietka
sól 0 do smaku
kolendra mielona 0 do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 0 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z papryką , szynką hiszpańską z suszonymi kwiatami

Mięso myjemy, osuszamy i przekrajamy w poprzek tworząc 3 plastry z jednego fileta , ja miałam takie po 250g , uzyskałam 6 maleńkich plastrów, każdy rozbijamy cienko,ale delikatnie by nie porwać mięsa.
Każdy kawałek osypujemy podanymi przyprawami według uznania , na to kładziemy po plastrze szynki, i kawałku papryki czerwonej, zwijamy i zawijamy w folię spożywczą , by się nam nie rozwijało i zostawiamy w lodówce na 1h , Po tym czasie wkładamy do naczynia do zapiekania, umieszczamy w piekarniku na 40 min do tem. 170st , można ale nie trzeba mięso polać lekko jakimś aromatywzowanym olejem. podajemy z surówką i ziemniaczanymi pączkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.08.2014 12:45
bardzo smacznie wygląda
w mojej kuchni 06.08.2014 15:15
smaczne danie...
adelajda 06.08.2014 14:24
Piękne i smaczne :))))
Konczi 06.08.2014 13:44
świetne połączenie smaków, smakowałoby mi :)))
ewelinapac 06.08.2014 12:34
świetny przepis
Kuchenka 06.08.2014 10:53
rewelacja danie
Paolcia 06.08.2014 08:52
sama przyjemność :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak