Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel jabłkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 duża sztuka
sok jabłkowy 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 10 sztuk

Porada

Pyszny domowy kisiel. Bez chemii, za to z mnóstwem witamin. Idealny nawet dla najmłodszych łasuchów. Polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel jabłkowy

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rondla, zalać połową soku jabłkowego. Doprowadzić do gotowania. W pozostałym soku jabłkowym rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Dodać do gotującej masy jabłkowej, wymieszać i jeszcze chwilę gotować, do zgęstnienia masy. Gotowy kisiel przelać do pucharów bądź misek wyłożonych biszkoptami. Podawać na ciepło, lub po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:48
smak dzieciństwa, mama taki zawsze robiła :)
Damiano
Damiano 17.05.2016 16:50
wygląda super
Aleksandra/Olcia 17.05.2016 16:17
smak dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak